torsdag 4 februari 2010

Rinkebyhuset

En grupp Rinkebybor och andra aktivister ockuperade i höstas det gamla förvaltningshuset i Rinkeby, i protest mot det plötsliga beslutet på att det skulle rivas. Samtidigt som vi placerar ut flyktingar o andra utsatta individer i dyra men slumliknande förhållanden i grannkommuner så skall miljonerna också här rulla o rinna ut i sanden, istället för att befintliga lokaler utnyttjas.
Miljöpartiets lokaklavdelning i Järva anser att förvaltningshuset i Rinkeby ska sparas, och användas till något som befolkningen i Rinkeby behöver och vill ha. Det kan t ex vara studentbostäder, föreningslokaler, kulturhus, företagslokaler eller vad nu Rinkeby behöver.

Vi ifrågasätter den kalkyl som Fastighetskontoret och Micasa gjort, och som sägs visa att det är billigare att riva huset än att bygga om eller renovera. Det kostar till att börja med flera miljoner kronor bara att riva huset.

Vi menar att Stockholms stad ska inleda en dialog (inom eller utanför ramen för pågående ”Rinkebydialog”) med Rinkebyborna för att tillsammans bestämma vad huset kan användas till.

Jakob Dencker (mp) Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd,
tel. 0704-53 46 72
Awad Hersi (mp) Spånga-Tensta stadsdelsnämnd,
tel. 0735-745184

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar