måndag 24 maj 2010

Fira Världsmiljödagen genom dialog

Den 5 juni benämns som Världsmiljödagen. Det är dagen då vi har en möjlighet att uppmärksamma miljön genom att själva reflektera över våra handlingar och vad vi kan göra för att skapa en hållbar utveckling. Det är tyvärr också denna dag som blir en påminnelse om att miljö- och klimatfrågorna har eftersatts. Klimatmötet i Köpenhamn blev inte det avstamp som vår värld behövde.

Samtidigt är det i denna tid som Sverige blir grönare och grönare, det är nämligen vår och det behövs efter en extremt kall vinter. Tillsammans har vi ett unikt läge att leda Sverige mot en grönare framtid. Var tionde person du möter på gatan har redan bestämt sig för att välja en hållbar framtid. Nu för vi en dialog med resten om att den gröna omställningen är det som behövs för ett bättre samhälle, ett bättre Sverige, ett modernt Sverige.

I snart 30 år har vi stått upp för det hållbara samhället och drivit en helhetssyn för människor och miljö. Nu börjar det vi talade om för 30 år sen att bli uppenbart för alla. Vårt långsiktiga arbete har gett resultat men vi kommer att behöva ditt stöd för att påbörja ett långsiktigt arbete för våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Vi vill ta ansvar för att skapa utveckling där både människan, djuren och naturen vinner. Vi vill forma framtiden i en hållbar riktning.


Bodil Ceballos, riksdagsledamot för Miljöpartiet de Gröna
Ermin Skoric, riksdagskandidat för Miljöpartiet de Gröna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar