måndag 17 januari 2011

Korruption lönar sig – ockupanter åtalas.

Alliansen säger att det ska löna sig att arbeta, men ska det också löna sig att försnilla kommunens pengar? Sten Nordin och stadsdirektör Irene Svenonius har ställt sig bakom Torbjörn Johansson som, enligt revisorerna i kraft av sin chefsposition lurat Stockholm stad på 170 000 kronor. Istället för att polisanmäla honom avskedas han och får över två miljoner i avgångsvederlag. Den enda som varit rackryggad nog och verkligen agerat är vår representant (vice ordförande i fastighetsnämnden) Martin Michel. TV-programmet Uppdrag granskning har tagit upp fallet och Sten Nordin, liksom Karin Jämtin med flera ledande sossar o borgare försvarar sitt agerande med kryptiska argument. Sanningen torde vara att det råder en omfattande vänskapskorruption inom förvaltning o kommunledning.
Samma karl har stått bakom genomförandet av rivningen av förvaltningshuset i Rinkeby, på mycket lösa grunder, när det framfördes folkliga förslag om att det skulle byggas om till ungdomsbostäder eller kulturhus, O nej! Det fanns farlig asbests och mögelskador i källaren, det var bättre att röja av marken för ett moskébygge! Konstigt att man inte upptäckt detta medan huset var arbetsplats för 100-tals personer. Den hastigt påkomna omsorgen om muslimerna som i åratal kämpat för en moské i området berodde nog mest på att man var orolig för att en rödgrön valseger skulle leda till att stadsdelarna åter splittrades och Rinkeby åter fick en egen stadsdelsnämnd, så som det var före valet 2006. Sammanslagningen med Kista är mycket impopulär i Rinkeby.
När Rinkebyhuset ockuperades i protest mot rivningen polisanmäldes flera av aktivisterna för dess bevarande. Och vem stod då bakom detta ingripande, jo, just Torbjörn Johansson, samme man som själv ägnat sig åt att svindla kommunen på betydande summor och nu belönas för detta av sina kompisar bland ledande borgerliga politiker – som annars är så rädda om skattebetalarnas pengar.

Hans Andersson
Sammankallande i MP, Järvas lokalgrupp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar